Dolar 34,4936
Euro 36,4071
Altın 2.956,95
BİST 9.287,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 9°C

Beyin yaşlandıkça ruhsal olarak yaşlanmıyor, yalnızca yaş alıyoruz

Yaşlanma, hayat döngüsünde insanları farklı biçimlerde etkileyen bir süreç. Bu tesir, kişilik özellikleri, toplumsal dayanak, beyin yapısı, kronik hastalıklar ve kültür üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Yaş ile birlikte beyin sistemlerinin daha az gerilimli olmaya, daha müspet hisleri hatırlamaya meyilli olduğunu vurgulayan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Aslında beyin yaşlandıkça ruhsal olarak yaşlanmaz yaş alır yalnızca.” dedi.

Beyin yaşlandıkça ruhsal olarak yaşlanmıyor, yalnızca yaş alıyoruz
28 Aralık 2023 11:03
A+
A-

Yaşlanma, hayat döngüsünde insanları farklı biçimlerde etkileyen bir süreç. Bu tesir, kişilik özellikleri, toplumsal dayanak, beyin yapısı, kronik hastalıklar ve kültür üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Yaş ile birlikte beyin düzeneklerinin daha az gerilimli olmaya, daha olumlu hisleri hatırlamaya meyilli olduğunu vurgulayan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Aslında beyin yaşlandıkça ruhsal olarak yaşlanmaz yaş alır yalnızca.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, ruhsal yaşlanma konusunu kıymetlendirdi.

Yaşlılığı etkileyen beyin yapısı, kültür üzere bir dizi faktör var

Yaşlılığın insan ömrünün bir devri olarak değerlendirildiğinde bu hayat döngüsünün bireyleri nasıl etkileyeceğinin bir dizi faktöre bağlı olarak değiştiğini lisana getiren Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Kişilik özellikleri, toplumsal dayanak, beyin yapısı, kronik hastalıklar, kültür bu faktörlerden bazılarıdır. Aslında beyin yaşlandıkça ruhsal olarak yaşlanmaz yaş alır yalnızca.” dedi.

Sağlıklı yaşlılık için daha erken yaşlarda birtakım ömür alışkanlıklarını değiştirmek gerek

Yaş ile birlikte beyin sistemlerinin daha az gerilimli olmaya, daha olumlu hisleri hatırlamaya meyilli olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Yaşlandıkça daha sağlıklı ruhsal yapı ya da ruhsal sağlamlılık için daha erken yaşlarda birtakım hayat alışkanlıklarını değiştirmemizde yarar var.” diye konuştu.

Beyin ve vücut sıhhati için meşguliyet önemli

Egzersiz, sağlıklı beslenme ve toplumsal bağların yanı sıra aile bağlarını güçlendirme, beyne yarar sağlayabilecek antrenmanları sistemli olarak yapma ve günlük maksatlar belirlemenin kıymetine vurgu yapan Prof. Dr. Gül Eryılmaz, “Unutmayalım ki beyin ve vücut sıhhati için meşguliyet değerlidir. Meşguliyeti olan cennettedir.” dedi.

Aktif bir zihnin, ekseriyetle daha sağlıklı bir ömür stili ve müspet bir ruh halini beraberinde getirdiğini de lisana getiren Prof. Dr. Gül Eryılmaz, yaşlılığın, daha sağlıklı ve istikrarlı bir ruhsal yapıyla daha keyifli bir periyot haline gelebileceğini de kelamlarına ekledi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.