Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 25°C
11 Nisan 2024 21:29
A+
A-
Bu Gün Bayram
Sevgili okuyucular sayılı gün Ramazan da geldi geçti. Evet; sayılı gün çabuk geçer derler ya bu dönemde yüce yaradanın verdiği sağlık ve afiyetle (kendime münhasır) işte Bayrama da ulaştık.
Öncelikle Bayram ne demek? Genel Lügatsal tabiri ile Bayram; ulusal ya da dinsel yönden önemi olan, kutsal sayılan ve ulusça kutlanan gün.
Bakara Suresi 185. Ayet rabbim buyurmuş
Ramazan ayı! O ay ki insanlara yol gösteren, hidayet ve furkandan apaçık deliller barındıran Kur’ân, o ayda indirilmiştir. Sizden o aya yetişen oruç tutsun. Sizden her kim hasta ya da yolcu olursa (oruç tutmadığı günlere karşılık) başka günlerde (oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylaştırma) sayılı günleri tamamlamanız ve sizi hidayet etmesinden ötürü Allah’ı yüceltip/en büyük olarak bilmeniz ve şükretmeniz içindir. (2/Bakara, 185)
Bayram sabahı rahmetli Barış Manço’nun “Bugün bayram erken kalkın çocuklar” şarkısı ritüeli ile kalkabilmek!!!… Halen şu dönemde yaşamın trajikomik temasıyla bayramı yaşamak hazmedilmesi zor bir süreç. Giyelim en güzel giysileri diyerek giyinmek! Gerek yok…
Aslında Müslüman dünyası için bayram hem acı hem tatlı. Gazze’de bu kadar acı varken kutlama yapmak çok zor. Gazze’de insanlık suçu işleniyor. Oradaki çocuklar bayramı bombalar altında geçiriyor. Buna rağmen dünya ve İslam dünyası bunu hâlâ görmezden geliyor. Hala görmezden gelmeye çalışıyorlar.
Sormadan edemiyorum: Ne zaman göreceksin? Bugün okuduğum haber başlığında
Gazze’de kimsesiz kalan çocuklara bayram yok: ‘Bir gecede ailemden 35 kişiyi kaybettim’
Refah’a sığınan 11 yaşındaki Layan, “Savaş yüzünden bu bayram, öncekiler gibi değil. Ailemiz yok oldu” diyor. ramazan bayramını bizler neşele mutlulukla gecirirken orada cocuklar ağlıyor. Kelimeleri seçerek yazmaya çalışıyorum. Bu eziyet ne zaman bitecek? İnsanlık ne zaman fark edecek? Dünya medyası bu zulmü gösterirken haber olarak mı izleyeceksiniz?
inşallah Ramazan bayramı filistinin kurtuluşunun arifesi olması dilekleriyle Kurban Bayramı’nda özgür bir Filistin dileyerek ulaşmayı nasipetsin
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.