Dolar 32,4552
Euro 34,6376
Altın 2.391,36
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 21°C

2024 yılında yapay zeka siber güvenlik bölümünü nasıl etkileyecek ?

Yapay zekanın siber güvenlik alanında değişimlere yol açmasıyla bölüm profesyonelleri çeşitli risk değerlendirmelerine başladı. İşletmelerin yapay zeka aracılığıya tehditlere karşı aktif bir müdafaa sağlaması beklenirken tıpkı teknolojinin siber akınları artıracağı öngörülüyor.

2024 yılında yapay zeka siber güvenlik bölümünü nasıl etkileyecek ?
3 Ocak 2024 09:03
A+
A-

Yapay zekanın siber güvenlik alanında değişimlere yol açmasıyla bölüm profesyonelleri çeşitli risk değerlendirmelerine başladı. İşletmelerin yapay zeka aracılığıya tehditlere karşı aktif bir muhafaza sağlaması beklenirken tıpkı teknolojinin siber akınları artıracağı öngörülüyor. Global Güvenlik Araştırma Raporu’na nazaran kuruluşların %29’u, yapay zekanın gelecek 12 ay içinde siber güvenlik kesiminin en büyük tehditlerinden biri olacağını düşünüyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir başkan olan Watchguard, 2024 yılına hakim olması beklenen 3 yapay zeka trendini inceliyor.
Günümüzde birçok alanda ihtilal yaratma potansiyeline sahip yapay zeka, siber güvenlik bölümünde de en kritik değişkenlerden biri haline geldi. Bu sebeple bölüm profesyonelleri, yapay zeka teknolojisinin siber güvenlik çerçevesindeki fırsatları ve riskleri değerlendirmeye yöneldi. Yapay zekanın, işletmeleri tehditlere karşı müdafaa sağlama ihtimalinin yanı sıra siber hücumlarda artışa neden olacağı kestirim ediliyor. Bu noktada kurumların ve siber güvenlik uzmanlarının, yapay zekadan beklentilerini ve bu teknolojiyi kullanma maksatlarını sistemli olarak gözden geçirmesi değer teşkil ediyor. Global Güvenlik Araştırma Raporu’na nazaran kuruluşların %29’u, yapay zekanın 2024’te siber güvenlik bölümünün en değerli tehditlerinden biri olacağını kestirim ediyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir önder olan Watchguard, 2024 yılına hakim olacak 3 yapay zeka trendini sıralıyor.

1. Vishing artışı: Telefon görüşmesi yoluyla gerçekleştirilen bir hücum tipi olan vishing şu anda sonlu oranda tercih edilse de önümüzdeki yıl kullanım oranının artması bekleniyor. İkna edici deepfake ses ve mağdurları kandırma noktasında insan müdahalesine gereksinim duymayan büyük lisan modellerinin (LLM’ler) kombinasyonuyla vishing akınlarının hacminin 2024’te artması öngörülüyor.

2. Yapay zeka takviyeli araçların yükselişi: Önümüzdeki yıl, siber hatalılar tarafından yapay zeka dayanaklı araçların kullanımının ve satın alınmasının artması bekleniyor. Bu araçların karanlık ağda en çok satan araçlar haline gelmesi beklenirken siber hatalıların ise önümüzdeki aylarda akınlarını güzelleştirmek için yapay zekayı kullanma olasılıklarının yüksek olacağı iddia ediliyor.

3. MSP’lerin yapay zeka kullanımı: Yapay zekanın 2024 yılında bilhassa MSP’ler için epeyce kıymetli bir araç olacağı kestirim ediliyor. Bu noktada Watchguard, MSP’lerin iş modellerini optimize etmek için yapay zeka ve makine tahsili yoluyla güçlü otomasyona sahip bütünleşik platformlara yönelmesini bekliyor. MSP’ler, hizmet tekliflerinde yapay zekayı uygulayarak iş kapasitelerini ikiye katlayabilir ve siber güvenlik hizmetlerine yönelik artan talebi karşılayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.