Dolar 34,4849
Euro 36,2385
Altın 2.960,90
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 9°C

Un, Tahıl, Bakliyat ve Yem Sürece Sanayisi’nin İDMA İstanbul’da İhracat Maksadı 500 Milyon Dolar!

Dünyada yaklaşık 5 milyar dolar hacme ulaşan un, tahıl, bakliyat ve yem sürece teknolojileri üreticileri, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek İDMA İstanbul’da 10’uncu kere bir ortaya gelecek. Yenilikçi teknolojilerle güç verimliliği yüksek çağdaş üretim tesisleri kuran yerli üreticilere, uzun yıllardır ihracat kapıları açan İDMA fuarları, Türkiye’nin 100’üncü yılında 10’uncu İstanbul buluşmasına konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Un, Tahıl, Bakliyat ve Yem Sürece Sanayisi’nin İDMA İstanbul’da İhracat Maksadı 500 Milyon Dolar!
29 Aralık 2023 08:05
A+
A-

Dünyada yaklaşık 5 milyar dolar hacme ulaşan un, tahıl, bakliyat ve yem sürece teknolojileri üreticileri, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek İDMA İstanbul’da 10’uncu kere bir ortaya gelecek. Yenilikçi teknolojilerle güç verimliliği yüksek çağdaş üretim tesisleri kuran yerli üreticilere, uzun yıllardır ihracat kapıları açan İDMA fuarları, Türkiye’nin 100’üncü yılında 10’uncu İstanbul buluşmasına mesken sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kesiminde dünyanın en büyük memleketler arası fuarlarına imza atan İDMA, 10’uncu İstanbul edisyonunda un, tahıl, bakliyat, yem üretim makinaları ve teknoloji üreticilerini 120 ülkeden 10.000 profesyonel ziyaretçiyle bir ortaya getirecek. Yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat sayısıyla dünyanın önde gelen üreticileri ortasında yer alan yerli un, tahıl, bakliyat ve yem sürece teknolojileri üreticilerimizin 500 milyon dolarlık ihracat başarısı hedeflediği İDMA İstanbul; yeni tesis kuracak yatırımcıları, mevcut tesislerinin kapasitelerini büyütmek isteyen üreticileri ve dalın tüm temsilcilerini bir ortaya getirecek.

Uluslararası Yem Sanayisi Federasyonu’na (IFIF) nazaran yıllık global ticaret hacmi 500 milyar dolara ulaşan karma yem sanayisini ve 165 milyar dolara ulaşan tahıl bölümünü direkt ilgilendiren un, yem ve tahıl sürece makineleri dalı, 5 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşırken 2025 yılında bu sayının 6 milyar doları geçmesi bekleniyor. Önümüzdeki periyotta bilhassa nüfus artış suratının yüksek olduğu bölgelerde yem, tahıl, bakliyat, un ve unlu mamullere olan talebin artması beklenmekte. Bu noktada en değerli bölgeler; Güneydoğu Asya ile birlikte Sahra Altı Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin tahıl sürece teknolojileri sanayisinin ana merkezlerinden biri olması ve ziraî eserlere olan talebin artması beklenen Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yakın olması, Türkiye’nin global pazarda en değerli aktörler ortasındaki yerini pekiştiriyor.

Dünyanın en değerli gündem hususları ortasında yer alan besin sorunu, ülkelerin tekrar tarım yatırımlarına yönelmesine neden oldu. Üretimi artırmakla birlikte ziraî mamullerin işlenmesi ve depolanmasının da stratejik değere sahip olduğu günümüzde, bilhassa tarım makineleri ve üretim teknolojilerine olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Süratle artan nüfusun 2030 yılında protein gereksiniminin günümüze nazaran yüzde 70 yükselmesi beklendiği göz önüne alındığında, global iklim krizi ve kuraklıklarla çaba eden insanlığın kıymetli protein kaynağı tahıl ve bakliyat eserlerine olan bağlılığı artacak. Ziraî üretim kadar öne çıkan öbür bir bahis ise mamullerin işlenerek esere dönüştürülmesi. Temel besin muhtaçlığının başında gelen ve uzun müddet depolanabilen tahıl ve bakliyat mahsullerini kesin tüketicinin kullanabileceği esere dönüştüren teknolojilerin sergileneceği İDMA İstanbul, kesimin tüm paydaşlarını binlerce profesyonel ziyaretçiyle 10’uncu defa buluşturacak.

Tahıl, bakliyat ve yem sürece sanayisinde düzenlediği başarılı milletlerarası fuarlarla tüm dünyada dalın en büyük buluşmalarına imza atan İDMA, yerli üreticilerin de dahil olduğu dünyanın en kıymetli tahıl, bakliyat, yem sürece makinaları ve ekipman üreticilerini bir ortaya getirecek. 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 10’uncusu gerçekleştirilecek olan İDMA İstanbul; “Hububat ve yem değirmenciliği kesiminin milletlerarası fuarı” mottosuyla Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri, MENA ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere 120 ülkeden 10.000 profesyonel ziyaretçiyi 300 markayla buluşturacak.

Ülkemizin yükselen üretim gücünü global pazarlarla buluşturmaya devam edeceğiz.

İDMA fuarlarının organizatörü HAGE Küme İdare Konseyi Lideri Muhammet Ali Kalkan; “Üretiminin yaklaşık yüzde 90’ını ihraç etme başarısı gösteren yerli un, tahıl, bakliyat, yem sürece sanayisi ve değirmencilik bölümüne İDMA Fuarlarıyla uzun yıllardır hizmet ediyoruz. 20 yıl evvel dalın birinci ve tek memleketler arası teknoloji fuarı olarak başlayan İDMA; bugün tüm dünyada bilinen, takip edilen, trendlerin ve perspektiflerin belirlendiği en büyük kesim buluşmalarına imza atıyor. Elbet bu başarımızın gerisindeki güç; yerli üreticilerimiz. Yüksek üretim kalitesiyle, verimli ve uzun ömürlü tesisler kurarak dünyada isminden kelam ettiren yerli makine ve teknoloji üreticilerimize yeni satış kanalları açarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün dünyada faaliyet gösteren tahıl, bakliyat ve yem sürece tesislerinin yarısında Türk mühendislerinin geliştirdiği eserlerle yerli markalarımızın imzasının olması bizler için en büyük gurur kaynağı. Ülkemizin 100’üncü yılında 10’uncu buluşmayı gerçekleştireceğimiz İDMA İstanbul’da; un, tahıl, bakliyat, yem teknolojileri ve değirmen makineleri üreticilerimize 500 milyon dolarlık ihracat başarısı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Güçlü üretim ve kaliteli eser seçenekleriyle küresel pazarın değerli üreticileri ortasında yer alarak 1 milyar dolarlık ihracat sayısına imza atan Türkiye’nin un, yem, tahıl sürece makineleri ve değirmen üreticilerini 2022 yılında Rusya ile 2023 yılında Endonezya ile buluşturan İDMA, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizin yüzüncü yılında dalın tüm paydaşlarını anavatanı Türkiye’de ağırlayacak. 10. İDMA İstanbul, 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.