Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Az Bulutlu
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Orzaks İlaç: Ülkemiz için istihdam yaratma ve yatırım yapma sorumluluğumuz var

Destek besin dalının 2023 yılını pahalandıran Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, “İstihdam yaratma ve yatırım yapma, işletmelerin yalnızca kâr maksadı gütmelerinin ötesine geçen bir sorumluluktur. 2024 yılı içerisinde açılacak fabrikamız ile istihdam alanlarımızı ve üretim kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızın ülkemize katacağı paha en büyük gurur kaynağımız olacak.” dedi.

Orzaks İlaç: Ülkemiz için istihdam yaratma ve yatırım yapma sorumluluğumuz var
3 Ocak 2024 10:05
A+
A-

Takviye besin kesiminin 2023 yılını kıymetlendiren Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, “İstihdam yaratma ve yatırım yapma, işletmelerin yalnızca kâr gayesi gütmelerinin ötesine geçen bir sorumluluktur. 2024 yılı içerisinde açılacak fabrikamız ile istihdam alanlarımızı ve üretim kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızın ülkemize katacağı bedel en büyük gurur kaynağımız olacak.” dedi.

2004 yılında, kurucuları içerisinde yer alan sıhhat profesyonellerinin, destek edici besin alanında ki muhtaçlığı ve boşluğu görmesiyle toplum sıhhatine katkı sunmak hedefiyle kurulan Alyors Küme bünyesindeki Orzaks İlaç, Türkiye destek besin sektöründe katkısız, doğal içerikli, alanında yenilikçi ve öncü eserlerle kısa müddette birinci akla gelen markalardan biri oldu. 150’ye yakın eser çeşidine ulaşan Orzaks, bu ürünlerin tamamına yakınını Rusya, Amerika ve Vietnam başta olmak üzere 52 ülkeye ihraç ediyor. Takviye besin kesimi (OTC) açısından geride bıraktığımız 2023 yılını pahalandıran Orzaks İlaç Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, Orzaks İlaç’ın gelecek gayelerini açıkladı.

Türkiye’deki destek edici besin pazarının büyüklüğünün yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu söyleyen Yunus Emre Alimoğlu, “Global pazarlara baktığımızda ise 150 milyar dolar ile 250 milyar dolar ortasında farklı sayılar sunuluyor. Pandemi periyoduyla birlikte tüm dünyada bölümün pazar hissesi agresif bir formda büyüdü. Global pazarda 2028 yılına kadar yüzde 5-6, Türkiye’de ise 2028 yılına kadar ortalama yüzde 25 ortalama büyüme öngörüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki yıllarda bilhassa D vitamini, magnezyum, demir, B12 vitamini, kolajen ve diyet pazarlarında daha süratli büyüme beklediklerini açıklayan Alimoğlu, “Probiyotikler, çiğnenebilir jel form destek besin eserleri ve melatonin, L-teanin üzere mood eserlerin ön plana çıkacağını düşünüyoruz.” dedi.

“2024’te açılacak fabrikamızla yüzlerce istihdam yaratacağız”

2023 yılının evvelki yıllara nazaran tüm dallar açısından güç geçen bir yıl olduğunu belirten Alimoğlu, OTC dalının hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki güçlü potansiyeliyle birlikte mali gayelerine ulaştıklarını vurguladı.

Yunus Emre Alimoğlu kelamlarına şöyle devam etti:

“Orzaks İlaç olarak 2024 yılı içerisinde açılacak fabrikamız ile istihdam alanlarımızı ve üretim kapasitemizi arttırmaya devam edeceğiz. İstihdam yaratma ve yatırım yapma, işletmelerin yalnızca kâr emeli gütmelerinin ötesine geçen bir sorumluluktur. Toplumun genel refahını artırmak, işsizlikle çaba etmek ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak ismine kıymetli adımlar atmaktayız. Dalın genişlemesi ve gelişmesi için yapacağımız yatırımların ülkemize katacağı paha en büyük gurur kaynağımız.”

“Global bir marka olmak için Ar-Ge kabiliyeti gerekli”

Yunus Emre Alimoğlu, küresel bir marka olmak için kalite standartları ve sürdürülebilir kalite seviyesi oluşturmanın, güçlü bir Ar-Ge, kalite ve üretim kabiliyetine sahip olmanın gerekli olduğuna dikkat çekerek “Aynı vakitte pazarlama faaliyetlerinin de kesintisiz devam etmesi gerekiyor. Ehemmiyet verdiğimiz bir öbür bahis ise sürdürülebilirlik. Atıklarımızı geri dönüşüme kazandırarak, doğal kaynakların korunmasına, güç tasarrufuna, geleceğe ve ülkemize katkı sağlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bırakırken, özgür, refah içinde birçok 100 yıllar için daima birlikte durmadan çalışmalıyız. Biz, uzmanı olduğumuz alanda en uygununu yaparak ülkemize sunduğumuz katma pahası artırmak için çok çalışıyoruz.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.