Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Gemlik Cemevi’nde Alevi İnanç ve Değerler Paneli Gerçekleşti

Gemlik Cemevi’nde Alevi İnanç ve Değerler Paneli Gerçekleşti
22 Eylül 2024 11:46
A+
A-

22 Eylül 2024 Pazar günü, Gemlik Cemevi’nde düzenlenen “Alevi İnanç ve Değerler” paneli büyük bir katılımla gerçekleşti. Saat 13:00’te başlayan etkinlikte, Alevi toplumunun manevi liderlerinden Dede Hasan Ali İçlek’in katılımcılara hitap etmesi büyük ilgi gördü. Panel, Alevi inancının temel değerlerini ve günümüz toplumundaki yerini derinlemesine ele alan bir tartışma ortamına dönüştü.

Dede Hasan Ali İçlek’in Vurguları

Panelin ana konuşmacısı olan Dede Hasan Ali İçlek, Alevilikteki sevgi, hoşgörü, adalet ve eşitlik gibi temel değerlere dikkat çekti. İçlek, Alevi inancının tarihsel kökenlerine değinirken, bu inancın günümüzde de yaşatılması gerektiğini vurguladı. Dede İçlek, “Alevilik, tarih boyunca birçok zorlukla karşılaşmış olsa da, inancını ve kültürünü korumayı başarmıştır. Bugün burada bir araya gelmemiz, bu değerlerin geleceğe taşınması adına son derece önemli” dedi.

Panelde Ele Alınan Konular

Panelde, Alevi inanç sistemindeki ritüeller, cem törenleri ve dedelik kurumu üzerine derinlemesine konuşmalar yapıldı. Aleviliğin sadece bir inanç değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu belirten konuşmacılar, modern dünyada Aleviliğin karşılaştığı zorluklara da değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.