Dolar 35,1859
Euro 36,7542
Altın 2.971,18
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Yağmurlu
Bursa
16°C
Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 14°C
Pts 12°C
Sal 10°C

Ağız hijyenindeki püf noktalar neler? Dişlerin ortasında ara fazlaysa arayüz fırçası, azsa diş ipi!

Sağlıklı bir ağız için hakikat bakım rutini, hakikat teknikler ve araçların kullanımını içeriyor. Diş fırçalama, en temel adım olsa da yanlışsız teknikle yapılmadığında istenilen paklığı sağlayamadığını kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Doğru olan diş etinden dişe yanlışsız 45 derecelik açıyla fırçalanmasıdır. Dış kısımları fırçaladıktan sonra iç kısımları unutmuyoruz. Fırçalama için ülkü mühlet 2-3 dakikadır.” dedi.

Ağız hijyenindeki püf noktalar neler? Dişlerin ortasında ara fazlaysa arayüz fırçası, azsa diş ipi!
3 Ocak 2024 12:03
A+
A-

Sağlıklı bir ağız için gerçek bakım rutini, hakikat teknikler ve araçların kullanımını içeriyor. Diş fırçalama, en temel adım olsa da gerçek teknikle yapılmadığında istenilen paklığı sağlayamadığını kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Doğru olan diş etinden dişe yanlışsız 45 derecelik açıyla fırçalanmasıdır. Dış kısımları fırçaladıktan sonra iç kısımları unutmuyoruz. Fırçalama için ülkü mühlet 2-3 dakikadır.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, ağız ve sıhhatinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini kıymetlendirdi.

İdeal ağız bakımı nasıl olmalı?

İdeal ağız bakımının ana ögelerinden birinin diş fırçalama olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Diş fırçalamayı birden fazla vakit bildiğimizi sanıyoruz, hakikat teknikle yanlışsız zamanlama ile fırçalanmadığı vakit tesirli bir temizleme sağlanmıyor. Bu da diş etinin iltihaplanmasına, diş eti çekilmelerine sebep oluyor.” dedi.

Doğru diş fırçalama nasıl olmalı?

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, hakikat bir diş fırçalama da kesinlikle diş etinden dişe yanlışsız yani pembeden beyaza gerçek olması gerektiğini tabir ederek, şöyle devam etti:

“Sağ sol hareketi yaparsanız o hareket diş eti çekilmesine, diş minesine de ziyan verir, bu istemediğimiz bir durumdur. Yanlışsız olan diş etinden dişe yanlışsız 45 derecelik açıyla fırçalanmasıdır. Dış kısımları fırçaladıktan sonra iç kısımları unutmuyoruz. Fırçalama için ülkü müddet 2-3 dakikadır.”

Arayüz fırçası ve diş ipi nasıl kullanılır?

Diş ortalarındaki birikintileri uzaklaştırmak için arayüz fırçaları ve diş ipi olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bahar, “Bunları kullanabilirsiniz şayet dişlerin ortasında fazla aralık varsa arayüz fırçası, az uzaklık varsa diş ipi kullanılabilir. Diş ipi kullanmak istediğiniz vakit kesinlikle öncesinde diş ipini iki orta parmağınıza dolayarak baş parmaklarınızdan takviye alarak, diş etlerinize ziyan vermeden uygulayabilirsiniz. Lisan kazıyıcıları da kullanarak daha ayrıntılı bir ağız paklığı sağlayabilirsiniz.” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.