Dolar 34,0202
Euro 38,0463
Altın 2.831,33
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Küçük Berat’a Türk Kızılay’dan İşitme Aygıtı

Türk Kızılay İzmir Vilayet Merkezi bağışçılarının dayanakları ile alınan işitme aygıtı, Berat’ın ailesine teslim edildi.

Küçük Berat’a Türk Kızılay’dan İşitme Aygıtı
3 Ocak 2024 10:03
A+
A-

Türk Kızılay İzmir Vilayet Merkezi bağışçılarının takviyeleri ile alınan işitme aygıtı, Berat’ın ailesine teslim edildi.

İzmir’de tahsil gördüğü okulun bahçesinde oyun oynarken işitme aygıtı çalınan 9 yaşındaki Berat Çelik’e, Türk Kızılay İzmir Vilayet Merkezi bağışçılarının dayanakları ile alınan aygıt, küçük çocuğun ailesine teslim edildi.

İzmir vilayetine bağlı Konak ilçesinde oturan Nuri ve Feride çiftinin çocuklarından olan 9 yaşındaki işitme engelli oğlu Berat’ın kulağındaki işitme aygıtı, 27 Kasım tarihinde eğitim gördüğü okulun bahçesinde oyun oynarken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı.

Sonrasında ailenin Türk Kızılay İzmir Vilayet Merkezinden takviye istemesi üzerine çalışmalar başlatıldı. Bağışçılardan dayanak alan Türk Kızılay İzmir Vilayet Merkezi yeni bir işitme aygıtı alınması için araştırmaya konuldu. Hızlandırılan süreçler sonrası özel bir klinikten satın alınan işitme aygıtı için Berat’ın evvel kulak ölçüleri alındı sonrasında aygıt teslim edildi.

İşitme aygıtı alınmasına evladı ile birlikte giden anne Feride Çelik “Allah Türk Kızılay’ından razı olsun. Takviye istediğim birinci andan şu ana kadar tüm dayanaklarını yanımızda hissettik. Oğlum tekrar sıhhatine kavuştu. Türk Kızılay’ına ve işitme aygıtını alınması konusunda takviyelerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

İşitme aygıtının tüm süreçlerini şahsen yakından takip eden Türk Kızılay İzmir Vilayet Lideri Kerem Baykalmış ise “Berat’ın belgesi önümüze geldiği an bağışçılarımız ile görüşmeleri sağladık. Bağışçılarımızın her vakit olduğu üzere bizlere emanet ettiklerini gereksinim sahipleri ile buluşturduğumuz ve en kıymetlisi küçük bir çocuğun dünyayı duymasını sağlayabildiğimiz için mutluyuz” sözlerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.