Dolar 32,2157
Euro 34,7464
Altın 2.434,05
BİST 10.208,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Az Bulutlu
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C
Cum 23°C

2024 yılının teması “Barış-mak”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Siyaseti Mümkün” vizyonu doğrultusunda 2024 yılında sürdürülecek Elim Sende projesinin yeni gayeleri meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıtıldı.

2024 yılının teması “Barış-mak”
27 Aralık 2023 14:03
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Siyaseti Mümkün” vizyonu doğrultusunda 2024 yılında sürdürülecek Elim Sende projesinin yeni gayeleri meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıtıldı.

Engelsiz ömrün öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında sürdüreceği Elim Sende projesinin gayelerini meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve üniversitelere tanıttı. Toplumsal Projeler Dairesi Manisiz İzmir Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından desteklenen ve genç gönüllülerin ilgi gösterdiği çalışmanın 2024 yılındaki teması “Barış-mak” olarak belirlendi.

Çok hoş projeler gerçekleştirdik
Tarihi Bıçakçı Han’da yapılan toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “Bu seyahate başladığımız andan itibaren sahiden çok hoş projeler gerçekleştirdik. Son olarak yaptığımız Milletlerarası Engelsizmir Kongresi de bunun bir aynası ve bir çıktısı oldu. İstekli arkadaşların süreç boyunca emek vermesi bizi umutlandırdı. Önümüzdeki devirde çalışmalarımızı geliştirerek sürat vereceğiz” dedi.

Umutsuzluklar içinde umut verici
Engelsizmir Kongre Lideri Doç. Dr. Levent Köstem de tüm iştirakçilere teşekkür ederek gençliğe umut beslediğini söyledi. “Hepinize teşekkür ederim, çok büyük dayanak verdiniz. Umut verdiniz. Bu kadar gençle birlikte olmak çok hoş ” diye konuştu.

Kimler katıldı?
Elim Sende Farkındalık projesinin tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Engelsizmir Kongre Lideri Doç. Dr. Levent Köstem, Engelsizmir Yürütme Heyeti üyeleri Neptün Soyer ve Anıl Kaçar ile İzmir Manisiz Sanat Derneği, Çağdaş Hayatı Destekleme Derneği İzmir Şubesi, EÇEV, EGED, Manisiz Ömür Derneği, Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi, İMO İzmir Şubesi, İzmir Alaybey Lions Kulübü, İzmir Kent Kurulu Gençlik Meclisi, İzmir Sağırları Müdafaa ve Kalkındırma Derneği, İzmir Gençlik Belediyesi, KAZED, Zübeyde Hanım Lions Branch Kulübü katıldı.

Türkiye’nin farklı kentlerindeki istekli gençleri ve çocukları bir ortaya getiriyor
Toplumdaki empati hissini geliştirmeyi hedefleyerek “Elim Sende” projesini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan bu projeyle İzmir’in ilçelerinin yanında, Türkiye’nin farklı kentlerindeki istekli gençleri ve çocukları bir ortaya getiriyor. “Başka Bir Engelli Siyaseti Mümkün” vizyonuyla geliştirilen Elim Sende projesi, çocukların farkındalık kazanmalarını sağlamayı hedefliyor. Projeyle çocuk ve gençlerin üretkenliği sanat çalışmaları ile destekleniyor. Böylece engelli farkındalığı başta olmak üzere toplumsal yaşama katkı sağlamaları, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran projeler üretmeleri amaçlanıyor.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.