Dolar 35,6502
Euro 37,2959
Altın 3.150,00
BİST 10.009,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 10°C
Cts 13°C
Paz 14°C

Saint-Gobain Türkiye, Eskişehir’de Düzenlenen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Standı’nda Yapı Bölümü ile Buluştu

Sürdürülebilir ve hafif inşaat tahlillerinde dünya önderi olan Saint-Gobain Türkiye, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlıklı 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nin sponsoru olarak Türkiye’de yapı bölümünün alanında uzman isimleri ile Eskişehir’de bir ortaya geldi.

Saint-Gobain Türkiye, Eskişehir’de Düzenlenen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Standı’nda Yapı Bölümü ile Buluştu
4 Ocak 2024 10:03
A+
A-

Sürdürülebilir ve hafif inşaat tahlillerinde dünya başkanı olan Saint-Gobain Türkiye, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlıklı 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nin sponsoru olarak Türkiye’de yapı dalının alanında uzman isimleri ile Eskişehir’de bir ortaya geldi.

Aralarında Weber, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Chryso, Saint-Gobain Aşındırıcılar üzere şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 14 marka ile Türkiye’de faaliyet gösteren Saint-Gobain Türkiye, sürdürülebilir bir geleceği tüm inşaat ve yapı bölümü paydaşları ile birlikte inşa etme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Dayanıklı ve sürdürülebilir kentleri inşa etmede değerli katkılar sağlayan Saint-Gobain, sürdürülebilir bir dünya için etrafa ve tabiata daha az ziyan veren, doğal kaynakların daha aktif kullanıldığı, karbon salımının düşük güç verimliliğinin yüksek olduğu inovatif binalar tasarlanmasını destekliyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde, TMMOB Mimarlar Odası Ankara, Antalya ve Eskişehir Şubelerinin iş birliğiyle gerçekleşen 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi’nde değişen dünya, etraf ve hayat şartlarının yapı bölümüne tesiri ve yapılı etrafın bu şartlara ahengi, yapı gereci, yer, bina, kent, etraf ölçeklerine kadar yapı bölümü ile ilgili farklı disiplinlerden görüşler ve çalışmalar iştirakçiler ile buluştu.

Değişen dünyanın hassasiyetlerine yapılı etrafın adaptasyonunu tartışacak nitelikte “Döngüsel Tasarım, İklim Değişikliği, Sayısal Tasarım, Sanal Gerçeklik ve Geleceğin Mekânları” olmak üzere belirlenen birden fazla tema üzerine heyeti Kongre’de alanında uzman birçok iştirakçi farklı temalarda görüş bildirdi.

Kongrede, her geçen gün genişleyen mimarlık disiplinin gündemi ve araştırma-uygulama bahisleri kapsamında, olağandışı şartlar ve ortamlar için tasarım, geleceğin yer tasarımı ve adaptasyonu, sanal gerçeklik teknolojileri ve sayısal tasarım, gelecek şartlara sağlam yapılı çevrelerin geliştirilmesi ve tahliller üretilmesi üzere gündemin ilgi çeken hususları kamuoyu ile paylaşıldı.

“İnsanların konfor arayışına karşılık veriyoruz”

Hafif inşaat ve inşaat endüstrinin dekarbonizasyonunu ele alarak hafif inşaat tahlilleri üretip günlük hayatta şahısların konfor arayışlarına karşılık verme gayretinde olduklarını lisana getiren Saint-Gobain Türkiye Mimari Tahliller Müdürü Kubilay Büyüklü ‘‘Geleceğin kentlerini inşaa edebilmek için geleceğin binalarını nasıl tasarlayacağımızı düşünmemiz gerekir. İnsan ömrünün büyük bir kısmını binaların içinde geçiriyor ve yaşadığımız ortamın insan konforuna hizmet edecek bir alt yapıda olması gerekli. İnançlı ve sürdürülebilir bir yaşama kavuşabilmenin anahtarı bugünden harekete geçmek olduğunun şuurundayız. Yapısal olarak bina inşaa tekniklerimizi inovatif ve sürdürülebilir gereçler ile destekliyoruz.

1992 yılında yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler İklim De­ğişikliği Çerçeve Kontratı ile değerli bir adım atılmıştır. 2015 yılında Paris İklim muahedesi ve akabinde 2019 yılında yayınlanan Avrupa Yeşil Mutabakatı ile iklim değişikliğini tedbire konusunda atılan bu adımlar ülkeler ve kuruluşlar açısından bağlayıcı amaç ve tedbir paketi haline dönüşmüştür.

2030 yılına kadar değerli unsurlardan biri olan iklim değişikliği üstesinden gelmemiz gereken gayelerimiz ortasında. Saint-Gobain kümesi olarak bu hedefe hizmet edecek biçimde 2030 yılında endüstriyel su tüketimimizi yüzde 50, karbon emisyonlarımızı yüzde 33’e kadar azaltmayı, geri dönüştürülebilir ambalajları yüzde 100 kullanmayı ve bütün eser kümeleri için ömür döngüsü analizimizi yüzde 100 yapmayı maksat olarak belirledik. 2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon olma taahhüdünde bulunduk” dedi. Büyüklü, dirençli ve sürdürülebilir yapıların, Saint-Gobain’in gayeleri ile örtüştüğünün altını çizerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.