Dolar 35,6289
Euro 37,1520
Altın 3.140,57
BİST 9.999,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 12°C
Yağmurlu
Bursa
12°C
Yağmurlu
Çar 13°C
Per 15°C
Cum 11°C
Cts 13°C

“Memleketin bir kentini değil her kentini fiber ağlarla örüyoruz”

Yeni yılı, fiber dönüşüm operasyonları yürüten saha çalışanlarıyla birlikte Çanakkale’de karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “memleketin bir kentinde değil her şehrinde” aralıksız çalıştıklarını belirterek “Yeni dijital dünyanın ihtiyaç duyduğu süratli ve kesintisiz bağlantı hizmetini sunmak için Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her köşesini fiber ağlarla örüyoruz.

“Memleketin bir kentini değil her kentini fiber ağlarla örüyoruz”
1 Ocak 2024 11:03
A+
A-

Teknolojinin sağladığı imkânları her alanda hizmete dönüştürmeye odaklanan Türk Telekom, uçtan uca fiber altyapı çalışmalarını Türkiye’nin 81 vilayetinde sürat kesmeden sürdürüyor. Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom’un, 2023 yılını 2024’e bağlayan 31 Aralık gecesinde Çanakkale’de gerçekleştirdiği çalışmalar ile ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı.

Yeni yılı, fiber dönüşüm operasyonları yürüten saha çalışanlarıyla birlikte Çanakkale’de karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “memleketin bir kentinde değil her şehrinde” aralıksız çalıştıklarını belirterek “Yeni dijital dünyanın ihtiyaç duyduğu süratli ve kesintisiz irtibat hizmetini sunmak için Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her köşesini fiber ağlarla örüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda dijital dönüşümün başkanı olarak, ulusal gayret ruhunu yansıtan güzide kentimiz Çanakkale’de fiber altyapı yatırımlarımız ve yüksek teknolojimiz ile dijital geleceğin inşasına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Hayatın her alanına aktardığımız dijitalleşme vizyonumuz ve geliştirdiğimiz teknolojileri dünyaya ihraç eden pozisyonumuzla Türkiye Yüzyılı’nı dijitalin yüzyılı yapmaya kararlıyız” dedi.

Türk Telekom, “memleketin bir kentinde değil her şehrinde” mottosuyla sürat kesmeden çalışarak 81 ilin tamamında, tüm ilçe ve köyleri uçtan uca fiber ağlarla örüyor. Yeni yıla, mili çaba ruhunu barındıran Çanakkale’de gerçekleştirdiği saha operasyonlarıyla giren Türk Telekom, Çanakkale’nin Karacaören Köyü’nde yürütülen çalışmalarla fiber ağ uzunluğunu 435 bin kilometreye ulaştırdı. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar her köşesini fiber ağlarla ören Türk Telekom, deniz altındaki birçok farklı noktadan çizgi çekerek tarihi Gelibolu Yarımadası ve Türkiye’nin en batısında yer alan Gökçeada’yı fiberleştirirken, memleketin her köşesini 1000 Mbps suratında internetle buluşturuyor.

“Ülkemizin dijital geleceğini inşa ediyoruz”

Yeni yılı Çanakkale’nin Karacaören Köyü’nde, fiberleşme çalışmalarını aralıksız sürdüren saha gruplarıyla karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye Yüzyılı’nda hayatın her noktasına paha katan çalışmalarımızla, istisnasız herkes için erişilebilir bir dijital gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu maksat kapsamında; memleketin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar, “bir kentte değil her şehirde” proje ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2024 yılı itibariyle, ulusal gayret ruhunun simge kentlerinden Çanakkale’de, saha gruplarımızın özverili çalışmalarıyla, fiber ağ uzunluğumuzu 435 bin kilometreye ulaştırmanın memnunluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yüksek teknolojilerinden aldıkları güçle hayatın her alanına yatırım yaptıklarını vurgulayan Önal, “Savunmadan endüstriye, finanstan güce, eğitimden sıhhate, ulaşımdan tarıma, sanattan spora birçok farklı alanda dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Teknoloji alanındaki tecrübemizle otoyolları, köprüleri, kentleri, tarihimizi yansıtan kültürel ve manevi miras alanlarımızı uçtan uca dijitalleştiriyoruz.

Malkara-Çanakkale otoyolunda gerçekleştirdiğimiz fiber altyapı çalışmaları da bunun hoş bir örneği. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Çanakkale Boğazı’nın iki tarafını birleştirmesi üzere Türk Telekom olarak biz de boğazın iki yakasını fiber ağlarla örüyoruz. Tarihimizde çok değerli bir yere sahip olan Gelibolu Yarımadası’nı ve ülkemizin en batısında bulunan Gökçeada’yı deniz altından fiber ile buluşturuyoruz. Çanakkale Merkez’de fiberleşme oranımız yüzde 97’ye; 435 bin km’lik fiber ağ uzunluğumuz ile Türkiye genelinde hane kapsamamız ise 32,2 milyona ulaştı. Türk Telekom olarak, insanı merkeze alan yaklaşımımızla teknoloji birikimimizi gerçek yatırımlarla güçlendirerek dijital geleceğin inşasına liderlik etmeyi sürdüreceğiz” tabirlerini kullandı.

Gelibolu ve Gökçeada’da fiberleşme oranı yüzde 100’e yaklaştı

Türk Telekom, gerçekleştirdiği altyapı operasyonlarıyla Çanakkale’nin 12 ilçesinden 11’inde kullanıcılarına 1000 Mbps suratında internet hizmeti sunuyor. Türk Telekom’un fiber dönüşüm çalışmaları ile Çanakkale Merkez’de kırsal alanlar da dahil olmak üzere fiberleşme oranı yüzde 97’ye yükseldi. Tarihi Yarımada’ya deniz altından geçen birçok farklı çizgiyle altyapı götüren Türk Telekom, Gelibolu’daki fiberleşme oranını yüzde 94’e, Türkiye’nin en batısında yer alan Gökçeada’da ise yüzde 96’ya çıkardı. İstanbul-Malkara-Çanakkale Otoyolu’nu kapsayan güzergahta fiber altyapı sağlayarak akıllı ulaşım sistemlerine katkı sunan Türk Telekom, sürüş güvenliği sağlayacak teknolojilerin yanı sıra, Ana Denetim Merkezi, Ana Bilgi ve Felaket Kurtarma Merkezleri’nin teknolojik altyapısını süratli, aktif ve koordineli müdahaleye imkân verecek biçimde oluşturdu. Ayrıyeten otoyolun kontrol denetimi, data toplama (SCADA) altyapısı, dijital ileti ve trafik işareti (VMS-VTS) sistemleri, trafik denetim sisteminin yazılımları ve ödeme sistemleri yazılımları, gişelerin bilgi haberleşmesinin yapısı yedekli bir biçimde Türk Telekom’un sorumluluğunda gerçekleştirildi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.