Akbank MSCI Sürdürülebilirlik Notunu A’ya Yükseltti
Akbank, şirketlerin uzun vadeli çevresel, toplumsal ve yönetişim (ÇSY) risklerine karşı direncini ölçen MSCI derecelendirmesinde notunu ‘A’ya yükseltti.
Akbank, şirketlerin uzun vadeli çevresel, toplumsal ve yönetişim (ÇSY) risklerine karşı direncini ölçen MSCI derecelendirmesinde notunu ‘A’ya yükseltti. Böylelikle son 2 yılda sürdürülebilirlik notunu 3 kademe artırmış oldu.
Akbank’ın MSCI ÇSY derecelendirme notu, Aralık 2023 prestijiyle, BBB’den A’ya yükseldi. Çevresel, toplumsal ve yönetişim bahislerinde gerçekleştirilen değerlendirmede, bankanın sürdürülebilirlik performansındaki değerli gelişme dikkat çekti. Akbank’ın edindiği bu değerli muvaffakiyet, sürdürülebilir finansman, yetenek idaresi, kurumsal davranış üzere bankanın merkezine aldığı sürdürülebilirlik faaliyetlerinin ve şeffaflık uygulamalarının bir sonucu olarak öne çıktı.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, “Akbank olarak tüm faaliyetlerimizin odağına sürdürülebilirliği alıyoruz. Türkiye’yi geleceğe taşıyan banka olma amacıyla kesime örnek olan ÇSY uygulamalarına imza atmış bir banka olarak, idare şuramız, sürdürülebilirlik komitemiz ve tüm Akbanklıların titiz çalışmaları uzun yıllardır devam ediyor. Ülkemizin düşük karbon iktisadına geçişinde, net sıfır maksatlarına ulaşmasında ve toplumsal ve çevresel gelişiminde öncü rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Bu alandaki gelişimiyse ölçülebilir amaçlar ve şeffaf bir raporlamayla takip ediyoruz. Bu kapsamda bağımsız bir kurum olan MSCI ÇSY derecelendirmesini de bu gayretlerin ölçümlenmesi açısından çok değerli buluyoruz. 2021 yılından bu yana yürüttüğümüz özverili çalışmalarla, MSCI üzere itibarlı bir platformda notumuzu 3 kademe artırarak A düzeyine çıkartmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu gelişme, sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığımızın bir yansımasıdır” dedi.
Akbank, 2021 yılından beri sürdürülebilir bir gelecek için toplamda 174 milyar TL takviye sağlayarak “2030 yılına kadar 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı” maksadının %87’sine ulaştı. Banka, sürdürülebilirlik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeyi ve 2050 yılına dek ‘net sıfır banka’ olma amacı doğrultusunda sunduğu kıymeti güçlendirmeyi hedefliyor.