Dolar 34,2645
Euro 36,9667
Altın 3.029,42
BİST 8.731,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 20°C
Açık
Bursa
20°C
Açık
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 20°C

İsmail Beki belediyeyi topa tuttu

İsmail Beki belediyeyi topa tuttu
9 Ekim 2024 12:19
A+
A-

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı İsmail Beki bugün 15 Temmuz demokrasi meydanın kurulan ve Pazar akşamına kadar devam edecek olan Gemlik Hemşeri Dernekleri Kültür Festivaline izin veren Gemlik Belediye başkanı Şükrü Deviren’i topa tuttu.

Belediye başkanı Şükrü Deviren’in göreve seçildiği günden itibaren her durumda esnaf ile uğraşan bir belediye başkanı profili sergilediğini ifade eden Beki, “binlerce esnafa şu yada bu şekilde ceza kestiniz. Seçimden önce beraber başaracağız dediniz, beraberce esnafı zor duruma soktunuz. 2-3 ay gibi kısa bir sürede 5 ayrı gastronomi şenliğine izin vererek yorgun, ekonomik olarak yılgın olan esnafımıza zor günler yaşatmaya devam ediyorsunuz. Ekonomik sıkıntının kıskacında zor günler yaşayan ve yorgun düşen esnafımıza bu tür organizasyonlara izin vererek vebal altına giriyorsunuz, hizmete geldiğiniz süre içerisinde esnafı zora sokarak mağdur ettiğiniz için, kaba tabirle dernekleri peşkeş çekercesine, belediye başkanı olarak derneklerle beni karşı karşıya getirmeyin siz ne yaparsanız yapın diyen zihniyet olarak sizi Gemlik esnafına havale ediyor ve ayakta alkışlıyorum.” dedi.

Beki; “Biz oda olarak üyelerimizin hakkını savunuyoruz ve Gemlik esnafının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Açıklama yaptıktan kısa süre sonra bugüne kadar ilçemizde hiç olmamış bir uygulama yaparak sabahın ilk ışıklarında şafak operasyonu yapar gibi masa sandalye operasyonu yapılıyor. Seçimden önce dereye girip çevreci imajı verip, seçimden sonra esnaf düşmanı bir başkan olmanın yanında, dışarıdan sürekli birilerini getirip ilçe halkını, esnafını, işçisini, memurunu yok saymanın bir anlamı yok. Belediye başkanlığı sosyal medya fenomenliği değildir. Gemlik halkı Sosyal medya fenomenine oy vermedi. Kendisine hizmetkarlık sözü veren bir Şükrü Deviren’e oy verdi. Seçim çalışmasında biz sadece saz çalıyoruz söylemi yerini esnafının emeğini, yaşam sevinci çalan başkan söylemine bırakmıştır. Her fırsatta beraber başardık söylemi, birileri ile beraber esnafı batırdınız söylemine dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı İsmail Beki açıklamasında, “biz oda olarak hemşeri derneklerinin festivaline veya onların kendi imkânları ile yapacakları bir gıda organizasyona karşı değiliz. Biz bu ilçemizin kardeşlik kavramını en iyi şekilde sergileyen derneklerimizin kullanılarak ne olduğu belli olmayan bir takım yöresel ürünlerin dayatma ile satılmasına ve esnafımızın zor durumda bırakılmasına tepki gösteriyoruz”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.