Dolar 34,1890
Euro 37,0761
Altın 2.978,28
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Az Bulutlu
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

“Gemlik Belediyesi Uygulamaları İncelenmeli”

“Gemlik Belediyesi Uygulamaları İncelenmeli”
12 Haziran 2024 09:45
A+
A-

Değerli Gemlik Halkı,
Gemlik Belediyesi’nin seçildiği günden bugüne kadar olan kısa süreçte yaptığı uygulamalar ; daha adil , daha yapıcı ve rasyonel belediye yönetimi taahhüdü ile başkanlığa seçilen , Belediye Başkanı ve yönetimine ilişkin endişelerimizi artırmıştır.
Ülke ekonomisinin kronikleşen enflasyon çıkmazın da , daralan ekonominin getirdiği yükü en çok taşıyan esnaflarımıza yönelik ceza uygulamaları bir kez daha değerlendirilmelidir. Yazılan cezalar kısa vadede çözün gibi görünse de kronikleşen problemlere yeni bir problem eklemektedir. Bu cezaların iptal edilerek, esnaflarımızla görüş birliği içinde bir çözüme varılması , çözüm odaklı ve yapıcı bir tavır olacaktır. Ayrıca, Büyükşehir belediyesinin kaldırdığı tabelalar esnaflarımıza yönelik haksız bir uygulamadır. Ekonominin temel taşlarından olan Esnafımızın yanındayız ve her zaman onların sesi olmaya devam edeceğiz.
Yerel işletmelerde 7,50 TL olan çay fiyatının Belediye ye ait olan Fayton Kafe’de 10,00 TL olması kar amacı gütmeksizin, halka hizmet amacıyla kurulan bir işletmenin fiyat politikasına uygun değildir. Fiyat politikalarının gözden geçirilmesi gerekliliği hasıl olmuştur. Belediye, hizmet amaçlı çalışmalı ve halkın en temel ihtiyaçlarını karşılamak için adil fiyat politikaları benimsemelidir.
Belediye tarafından söz verilen halk lokantasının yerel paydaşlarla istişare edilerek yeri konusunda mutabık kalınmalıdır. Söz verildiği gibi engelsiz parkın yerine ve AVM ye yapılmasını beklerken, farklı yerlerde kurulması kararı dikkat çekicidir.
Ayrıca, programda yer alan “ışıksız sokak kalmayacak” taahhüdüne rağmen Manastır Sahil kısmında karanlık halinin devam ettiğini ve vatandaşlarımızın gece saatlerinde güvenliğinin sağlanamadığını gözlemledik. Sahil şeridini kullanan tüm vatandaşlarımızın gece saatlerinde güvenliğinin sağlanması ve rahatça kullanabilmesi için aydınlatma sistemlerinin gerekliliği açıktır ve bu nedenle yaz aylarında sık kullanılan bu alanların sorunlarının çözülmesi ivedilik arz etmektedir.
İlçemizin tanıtımında ve gelişmesinde önemli bir yere sahip üniversite geliştirilmesine katkıların ne kadar önemli olduğu gerçeği ortadayken, öğrenciler için Belediyenin tahsis ettiği evlerden çıkarılan üniversite öğrencilerimiz mağduriyet yaşamaktadır. KYK yurdu kazanmış olmalarına rağmen barınma sorunuyla karşı karşıya kalan bu gençlerimizin sesi olmak, bizim en temel sorumluluğumuzdur. Bu durumun çözümü için belediyeden acil adımlar bekliyoruz.
Son olarak, Muhtarlar Derneği’nde yaşanan son gelişmeler, muhtarlarımız arasında endişe ve huzursuzluk yaratmıştır. Derneğin sekreterinin görevden alınması kararı, toplumumuzda geniş yankı uyandırmıştır. Bu konunun detaylı bir şekilde değerlendirilmesi ve muhtarlarımızın taleplerinin dikkate alınması gerekmektedir. Halkımızın yönetime ulaşmak için en yakın temsilcisi olan muhtarların varlığı ve devamlılığı demokratik bir yönetim için temel gereksinimlerdendir. Belde belediyelerinin kaldırılmasının ardından ortaya çıkan hizmet eksikliğini gidermenin yolu muhtarlarımızın yönetimde daha etkin hale getirilmesinden geçer görüşüne sahibiz.
İlçemiz için gerekli olan barış ve uzlaşının aracısı olması gereken Belediyemizin , yaşanan sorunlarla ilgili adımlarının takipçisi olacağız.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla,

[İyi Parti Gemlik İlçe Başkanlığı]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.