Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Gemlik TOKİ’deki Üniversite Öğrencilerine Tahliye Şoku

Gemlik TOKİ’deki Üniversite Öğrencilerine Tahliye Şoku
19 Mayıs 2024 00:15
A+
A-

 

Önceki dönem belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan zamanında öğrenciler için gerçekleştirilen ücretsiz TOKİ projesi iddiaya göre üç yıldır sorunsuz devam ederken 31Mart seçimlerinden sonra yeni belediye başkanı Şükrü Deviren’in göreve gelmesiyle öğrencilere giden belgeyle öğrencilerin bu konutlardan çıkışı istendi.

Toki’de ücretsiz kalan öğrencilerin bazılarının Gemlik Basını arayarak basınımıza konuyu bildirmeleri üzerine öğrencilerle birebir görüşme gerçekleştirdik.

ÖĞRENCİLERDEN İKAMETGÂHINIZI GEMLİK’E ALIN İSTEMİ

Konuya gelince iddia o ki;

31 Mart yerel seçim öncesi burada kalan öğrencilerden ikametgâh adreslerinin Gemlik’e alınması istenildi buna gerekçe olarak da seçimde öğrencilerden oy isteme olarak gösterildi. Mevcut öğrenci mesaj grubuna seçimlerin kazanıldığına dair de seçim sonunda “hayırlı olsun” mesajı atıldı.

BU KONUDA RAHATLAYAN ÖĞRENCİLER GELEN MESAJLA ŞOK OLDU

Hayatlarına daha rahat devam eden öğrenciler, bir süre sonra belediyeden gelen mesaj doğrultusunda şoka uğradılar

Mesajda;

“Sevgili öğrenciler; biliyorsunuz ki evler haziran sonuna kadar sizlere tahsis edilmişti, imzaladığınız sözleşmelerde de belirtilmişti. Seneye evlerimiz devam etmeyecek. Yarın 5.30 gibi gelip sizlere ziyarette bulunacağım. Sizlerin de bilgisi olsun. Haziran sonuna kadar evleri boşaltmanız gerekmektedir.”

yazılarak öğrencilerin çıkışı istenildi. Ertesi gün yetkililer öğrencilerin evine gelerek 15 Mayıs Çarşamba günü evde olan öğrencilere belge imzalatıldı. Evde olmayan öğrencilere ise pazartesiye kadar süre verildi.

Bu olaylardan sonra öğrencilerden bazıları bizzat başkanlığa giderek Başkan Deviren ile görüştüler. Mağduriyetlerini bildiren öğrencilerden birisi: “Kesin olarak ne yapmamız gerek? “diye sorunca Başkan’ın gülerek:

“Çıkacaksınız” demesi üzerine öğrenciler üzgün ve şaşkın olarak oradan ayrıldılar.

GEREKÇE OLARAK MALİYE BAKANI’NIN TASARRUF PAKETİ GÖSTERİLDİ

Ertesi gün yetkililer diğer öğrencilere gelerek aynı durumu bildirdiklerinde, öğrenciler yetkililere: “Bizi neden evden çıkarıyorsunuz? “ diye sorduklarında, cevap olarak, yetkililer: “Maliye Bakanı’nın ülke genelindeki tasarruf paketini öne sürerek evden çıkmaları gerektiğini belirtirler.

Öğrencilerin sözleşmeleri eylül ayına kadar olmasına rağmen basın aracılığı ile sordukları sorular şunlarlardan oluşmaktadır’

1.Aramızda mezun olacak öğrenciler 4 Temmuz’da mezuniyeti olmalarına rağmen ne zaman toparlanıp ne zaman eve dönecek ? Kaldı ki sınavlarımız haziranın sonunda bitecek.

2.Hem eşya hem kira konusunda maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımız ne yapacak?

3.Normalde Eylül’de biten sözleşmemizin geriye alınması ne kadar hukuki ve bunun yanında etik?

4. Yaz dönemi olduğu için ev bulmak çok büyük sorun, Nasıl bir durumla karşı karşıyayız?

5. Belediye Başkanı Şükrü Deviren neden bir B planı oluşturmadan bizi bu şekilde zor durumda bırakıyor?

6. Seçim öncesinde verdiğiniz vaatler nerede?

Yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

  1. Blabla dedi ki:

    2023-2024 ogretim doneminin basladigi tatihten beri ikrar edilen bir konuydu simdi yeni karsilasilmis gibi tepki verilmesi oldukca sacma olmasiyla birlikte imzalatilan sozlesmeler haziran sonu olarak belirlenmisti zaten. Ogrencilere supriz olabilecek bir durum yok ortada. Ayrica kontrolsuzluk ve disiplinsizlik hadsafadaydi. Herkes istedigine göre haraket ediyordu kaldi ki cevre evlerdeki sakinler de ogrencilerin genelinden sikayetciydi. Kontolsuzluk sonucunda boyle bir cozum yolunun bulunmasi da sacma ama haberde anlatilanlar kadar da magdur olunabilecek bir durum yoktur.