Dolar 34,2867
Euro 37,2084
Altın 2.983,01
BİST 9.019,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 17°C
Az Bulutlu
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Beki; “Ülkemizin ekonomisini küçük esnaf mı düzeltecek, faiz artırımı uygulaması esnafımıza kepenk kapattırır”

Beki; “Ülkemizin ekonomisini küçük esnaf mı düzeltecek, faiz artırımı uygulaması esnafımıza kepenk kapattırır”
15 Mayıs 2024 13:59
A+
A-

Gemlik Esnaf ev Sanatkârlar Odası başkanı İsmail Beki, Hazine ve Maliye Bakanlığının almış olduğu karar göre Halkbank aracılığı ile esnaflarımızın esnaf kefalet kredi kooperatifinden çekmiş oldukları kredilerin faiz oranlarında artış yapılarak, daha önce çekilen ve kredi borcu devam eden esnaflarımızın borçlarında %120 oranında faiz artışına sebep olmuş olup esnafımızın borcu iyice artmıştır. Bu durum esnafımıza kepenk kapattırır” dedi.

Beki yaptığı açıklamada, “Maliye Bakanlığının almış olduğu karar ile yapılan faiz artışlar içinde bulunduğumuz ekonomik durumu düzeltmez ve enflasyonu düşürmeyecek olup daha da çok yükselmesine sebep olacak. Esnafımızın sırtına iki kat daha yük binecek. Böylelikle de esnafımız borcunu ödeyemeyecek işleri günden güne iyice bozulacak batma noktasına gelerek tüm düzenleri altüst olacaktır” dedi. Beki, “yükseltilen faiz oranları esnafımıza çok ağır bir yük getirmiş olup bu uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi ve durdurulması elzemdir ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunmuş olduğu zor dönem esnafımızı zaten iyice zora sokmuş bulunmaktadır ülkemiz tarihinde ilk kez böyle bir uygulama yapılarak esnaf kredi borçlarına geriye dönük faiz işletilmiş olup toplum olarak bu bizim ahlak ve hukuk anlayışımıza sığmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Esnaf ev Sanatkarlar Odası başkanı İsmail Beki, “Esnafımız bu faiz yükünü kaldıramaz faiz artışlarının geriye dönük olmaması gerekmektedir. Böyle bir durumda çok mağduriyetler yaşanacak olup çekilen krediler ödenmeyecek noktaya gelecektir ülkemizin ekonomik şartları ortadadır ödeme yükü artan esnafımız borcunu ödeyebilmek için satmış olduğu ürünlerin fiyatını artıracak ve bu da vatandaşımıza etki edecek daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşecek olan bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Beki, “Gemlik Esnaf Odası Başkanı olarak olarak buradan Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza sesleniyoruz bu mağduriyeti esnafımıza göz göre göre yaşatmamak için alınan bu karar ile ilgili gerekli düzeltmeler yapılsın ki zaten zor ayakta duran esnafımız kepenklerini kapatmak zorunda kalmasın” duyurusu yaptı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.