Dolar 34,2229
Euro 37,2520
Altın 2.925,83
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Az Bulutlu
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Köfteci Yusuf Ürünlerinde Domuz Eti Tespiti: Bakanlık Listesine Eklendi

Köfteci Yusuf Ürünlerinde Domuz Eti Tespiti: Bakanlık Listesine Eklendi
10 Ekim 2024 13:07
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinde taklit ve tağşiş yapılan ürünler listesini güncelledi. Son verilere göre, insan sağlığını tehlikeye atacak şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 72’ye yükseldi. Buna ek olarak, taklit-tağşiş yapılan ürün sayısı 552’ye ulaştı. Gıda ürünlerinde bitkisel yağ bulunmaması gereken yerlerde bitkisel yağ kullanımı, kanatlı eti, sakatat ve domuz eti karışımı gibi uygunsuzluklar tespit edildi.

Bakanlığın duyurusuna göre, listede son olarak ‘Köfteci Yusuf’ markası da yer aldı. “Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamulleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ” adlı işletmenin Bursa Yenişehir’deki iki şubesinde yapılan denetimlerde köfte ve dana döner ürünlerinde domuz eti tespit edildi. Bu bulgular neticesinde, söz konusu işletmeler “Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar” listesine eklendi.

Şirket İddiaları Reddetti

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurusunun ardından, Köfteci Yusuf yetkilileri sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak iddiaları reddetti. Açıklamada, numune alma sürecinde yapılan teknik hataların analiz sonuçlarını yanlış yönde etkilediği öne sürüldü. Şirket, “Türkiye genelinde 280 şubesi bulunan ve 12 bin personel istihdam eden işletmemizde böyle bir tağşişin mümkün olmadığını” belirterek kamuoyuna güvence verdi.

Denetim sonuçlarına dair tartışmalar sürerken, bakanlık bu tür denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve halk sağlığını tehdit eden durumların üzerine kararlılıkla gidileceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.