Menü

    Ekonomi

    E-İhracatta doğru pazar yeri ve doğru ülke seçimi sizi sonuca götürür

    Published

    on

    Spread the love

    E-İhracat Yöneticisi Samet Sarıuşak, e-ihracat hakkındaki önemli detayları ve önemli tüyoları Herkes Duysun okuyucusuyla paylaştı. Sarıuşak, ürün ve kanal seçiminin çok önemli olduğunu vurguladı.

    Duygu TAŞKIRAN – M. Taha ÇELİKBAŞ – Herkes Duysun
    BURSA (İGFA) –
    E-İhracat, farklı ülkelerdeki hedef kitlelere online satış yapma işlemlerini çevreleyen süreçler bütünüdür. Alanında uzman olan E-İhracat Yöneticisi Samet Sarıuşak, bu alanda ilerlemek isteyenler için sürece dair önemli bilgiler aktardı.

    E-İhracat’ın mevcut olunan ülkeden ülke dışına internet üzerinden gerçekleştirilen bir satış türü olduğunu söyleyen Samet Sarıuşak, “Şu an bu alanda Türkiye’nin en çok bildiği kanal Amazon kanalı, birçok firma Amazon üzerinden kendi ürünlerini satıyor. Aynı zamanda farklı markaların ürünlerini de satabiliyor.” dedi.

    “ÜRÜN VE KANAL SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

    Ürün ve kanal seçiminin de bu alanda çok önemli olduğunun altını çizen Sarıuşak, “El yapımı bir ürün üretiyorsanız, bu ürünün kanalı Etsy’dir. Bir marka satıyorsanız, Amazon’u tercih edebilirsiniz. Kendinize ait bir markanız varsa Shopify kullanarak kendinizi orada da yansıtabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

    Ürün satışı yapılan ülkelerdeki hukuksal süreçleri de takip etmek gerektiğini belirten E-İhracat Yöneticisi, hukuksal yargıların değişiklik gösterebileceğini ve her ülkenin farklı bir hukuk sistemi olduğunu sözlerine ekledi.

    “DOĞRU PAZAR YERİ VE DOĞRU ÜLKE SEÇİMİ SİZİ SONUCA GÖTÜRÜR”

    E-İhracatın önemli kollarından biri olan gümrük süreçleri hakkında da bilgilendirme yapan Sarıuşak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

    “Satış yaptığınız ülkelerin vergi dilimleri var ve bu vergi dilimleri yine her ülkede farklılık gösteriyor. ABD’ye yaptığınız satış ya da toplu gönderdiğiniz ürünlerde 800 dolara kadar herhangi bir vergi çıkmıyor. İngiltere’ye yapmış olduğunuz bir sevkiyat ise 1 poundluk bile olsa yüzde 20 vergi alınıyor. Buradaki önemli faktörlerden biri de oradaki vergi sistemine hakim olmak. Doğru pazar yeri ve doğru ülkeyi seçmeniz, para kazanmanız açısından sizi sonuca götürür.”

    Okumaya Devam Et
    yorum yapmak için tıklayın

    Leave a Reply

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Ekonomi

    KAYSO Meclisi’nden kasım ayı toplantısı

    Published

    on

    Spread the love

    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) kasım ayı olağan meclis toplantısı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un katılımı ile KAYSO meclis salonunda yapıldı. Toplantıya meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, yüksek istişare kurulu üyeleri ve TOBB Kayseri Genç Girişimciler İcra Kurulu üyeleri katıldı.

    MEhmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
    Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, ülkemiz ekonomisinin küresel bozulmanın da etkisiyle birtakım zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu olumsuzluklara rağmen ekonomide yenilenen kadrolarımızın mevcut konjonktüre olan rasyonel bakışları, sanayi, üretim ve ihracat politikalarına merkezde yer vermeleri, birçok konuda sanayi ve iş dünyasının görüşlerinin alınması, kısmen de olsa alınacak kararlar üzerinde iş dünyasının etkili olması geleceğe pozitif bakmamız için cesaret vericidir” dedi.

    Sanayiciler olarak en temel ve öncelikli beklentilerinin enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu ifade eden Özkaya, fiyat istikrarının önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin daha kaliteli ve hızlı büyümesi elbette çok önemlidir. Büyüme rakamı kadar önemli olan diğer bir husus, büyüme sonrası süreçteki kalitesi, sürdürülebilirliği, temiz çevre ile eş güdümüdür. Artık günümüzde yüksek teknolojiyle üretim yapmak, yerli kaynaklarımızı tercih etmek, geleceğin Türkiye’si için çok önemlidir. Dünyada gelişmiş ülkelerin dahi koruma duvarlarını yükselttiği bir dönemde mümkün olduğunca kendi kendimize yetmenin yollarını aramalıyız. Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarına öncelik vermeliyiz” diye konuştu.

    Ülke olarak kaynaklarımızı geleceğimizi güçlü kılacak, katma değerli, döviz getirici, ithal ikamesi olacak şekilde, istihdam ve nitelik artırıcı yatırımlara yoğunlaştırmamız gerektiğini kaydeden Özkaya, güçlü olmanın tek yolunun nitelikli ve çok üretmekten geçtiğini söyledi. Özkaya son olarak İSO İkinci 500’de listeye giren 15 Kayseri firmasını kutlayarak başarılarının devamını diledi.

    Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a teşekkür ederek, 19 üniversitenin paydaşlığında Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Orta Anadolu Kariyer Fuarı’na (ORA-KAF’23) her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

    Erciyes Üniversitesi’nin başarıları ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Erciyes üniversitemiz son dönemlerde birçok başarıya imza attı. Tüm bu başarılarından dolayı Sayın Rektörümüzün şahsında bütün hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sayın Rektörümüzle üniversite sanayi işbirliği başta olmak üzere her konuda uyum içerisinde çalışıyoruz. Kendilerinin yaklaşık 14 aylık görev süresi boyunca, gerek öğrenci odaklı projeler olsun, gerekse Ar-Ge ve Ür-Ge projeleri olsun, birçok yeni projeye imza attıklarını biliyoruz. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada üniversitelerimizle omuz omuza vererek şehrimizin ve sanayicilerimizin başarıları doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

    Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 5 civarında büyümesinin beklendiğini ifade eden Büyüksimitci, “2023 yıl sonuna ilişkin büyüme beklentileri ise yüzde 4 – 4,5 aralığında olacağı tahmin ediyor. Büyümenin yüksek olduğu kadar kapsayıcı ve sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Ülkemizin en acil ekonomik sorunu haline gelen enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü biliyoruz. Önümüzdeki süreçte fiyat istikrarı ve finansal istikrarın da tesis edilmesi ile ülkemizin ikinci yüzyılda da sürdürülebilir büyüme trendini devam ettireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu

    Ülke olarak daha yüksek katma değerli üretim yapısına sahip olmamız gerektiğinin altını çizen Büyüksimitci, “Bunun için üniversite-sanayi iş birliği, Ar-Ge ve inovasyon kritik önem taşıyor. Üniversite-sanayi iş birliği anlamında üniversitelerimizle güzel projelere imza attık ama Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri konusunda şehir olarak arzu ettiğimiz yerde değiliz. Bugün itibari ile 16 Ar-Ge Merkezi, 2 Tasarım Merkezimiz bulunuyor. Rekabet üstünlüğünü yakalayabilmemiz ve daha katma değerli ürünler üretebilmemiz için Ar-Ge merkezlerimizin sayısını artırmamız gerekiyor” dedi.

    Okumaya Devam Et

    Ekonomi

    KİGDER seminerleri tam gaz sürüyor

    Published

    on

    Spread the love

    Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği, seminerlerine devam etti. KİGDER tarafından bu kez ‘Uygulamalı Etkili Sunum Teknikleri’ adı altında bir seminer verildi. Seminere de konuşmacı olarak Dr. Füsun Acar katıldı.

    Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
    KİGDER tarafından düzenlenen seminerde Dr. Füsun Acar, ‘Uygulamalı Etkili Sunum Teknikleri’ adı altında bir sunum yaptı. Seminere KİGDER üyeleri katıldı.

    Seminerde konuşan Dr. Füsun Acar, ” KİGDER ailesi olarak “Etkili Sunum Teknikleri” başlıklı eğitimde bir araya geldik. Topluluk önünde kendimizi daha güçlü bir şekilde nasıl ifade edebiliriz, karşımızdaki  kişiler üstündeki etkimizi ve ikna gücümüzü nasıl daha fazla artırabiliriz konularında uygulamalı bir çalışma yaptık. Tüm gün süren etkinliğimizde KİGDER üyeleri olarak birbirimizle kaynaşıp faydalı ve keyifli bir ünü yaşadık.” dedi.

    Gerçekleştirilen  seminere ilişkin bilgi veren KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da, “Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) olarak  etkili iletişim ve sunum tekniklerinin önemine vurgu yapmak amacıyla bir eğitim programı düzenledik.  Modern iş dünyasında, başarılı iletişim becerileri, bireylerin ve organizasyonların daha etkili olmalarını sağlar. Bu eğitim, katılımcılara hem profesyonel hem de kişisel hayatlarında güçlü bir iletişim kurma yeteneği kazandırdı. .Eğitim programımız, katılımcılarına etkili sunum tekniklerini öğrenme fırsatı sundu.Böylece bilgi aktarımını daha etkili ve çarpıcı hale getirebilmelerine olanak tanındı.  Eğitimimizin amacı, bireylerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, iş dünyasında daha etkili ve güvenilir liderler olmalarına da destek olmaktır.Eğitimimizin ilkini gerçekleştirdik. İkinci etap eğitimimiz de  2 Aralık Cumartesi günü  gerçekleştirilecek.” dedi

    Dr. Füsun Acar tarafından verilecek seminerin ikinci oturum  2 Aralık Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve 12.00’de sona erecek.

    Okumaya Devam Et

    Ekonomi

    Arıcılara bir destek de Adana’dan

    Published

    on

    Spread the love

    Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı bahçesinde, kırsal kalkınmaya destek çalışmaları kapsamında 573 arı yetiştiricisine, bin 146 adet ikili kovan ve 11 bin 460 kg arı keki (arı beslenme ürünü) dağıtımı gerçekleştirildi.

    ADANA (İGFA) – Kovan başına en çok verim ve en çok bal üretimi sıralamasında Adana’nın Türkiye’de ikinci sırada olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin artırılması için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

    Başkan Zeydan Karalar, bal çok sağlıklı bir besin. Bu işin ne kadar zahmetli bir iş olduğunu da biliyorum. Bal üreticileri aylarca evlerinden uzak kalarak, karda-kışta, yoğun emek harcayarak ürettikleri balı, sahte bal üretimi yapanlar nedeniyle, hakkaniyetle satamıyor. Sahte bal üretimi mutlaka engellenmeli. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak arı yetiştiricisini, bal üreticisini unutmuyoruz. Üretim yapan çiftçilerimizi de unutmuyoruz. 3 milyonun üzerinde çilek fidesi dağıttık, domates, harnup, ceviz, badem fide ve fidanları dağıttık, çiftçilerimize yem desteği de verdik. Tarımı, hayvancılığı, üretimi destekleyen çok işe imza attık. Bal üreticilerimizi kutluyorum. Çetin şartlarda çalışıp üretim yapıyorlar. İnsanların bala ihtiyacı var ve bu üretimi yapan hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Bal üreticilerine desteğimiz sürecek” dedi

    HEMŞEHRİLERİME HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

    Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını, gelir gider dengesini düzelttiklerini, borcu gelirin 4 katı olan belediyeyi, 2024 bütçesi itibariyle geliri borcun 4 katı hale getirerek, şehrin önünü açtıklarını, üstelik bunu 2 yıl süren pandemiye ve depreme rağmen yaptıklarını anlattı.

    Başkan Zeydan Karalar, kente yapılan devasa hizmetlerden bazı örnekler verdiği konuşmasında, kısa süre sonra yapılacak açılışlarla ilgili bilgilendirme de yaptı.

    Önümüzdeki dönem Adana’yı marinalar, kültür merkezleri, altgeçitler ve çok güzel başka hizmetlerin beklediğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adanalılara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

    Okumaya Devam Et

    Gündem